top of page

Probeer dit heerlijke recept


Paardenbloemlimonade

Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 10 minuten Wachten: 24 uur

Dit heb je nodig:

  • 6 handen paardenbloemen

  • 1 kilo suiker

  • 1 liter water

  • halve citroen

  • afsluitbare flessen

Zo maak je het

Pluk de paardenbloemen. Gebruik alleen de bloemen, snij de stelen af. Spoel de bloemen onder stromend water. Als je met kinderen gaat plukken, vis dan de grassprieten er tussen uit en week de bloemen even om zand en modder te verwijderen. Snij de citroen in schijven. Doe alle ingrediënten in een ruime pan, breng het aan de kook en roer af en toe zodat de suiker goed oplost. Haal de pan van het vuur als de suiker is opgelost.

Laat het 24 uur trekken. Hang een zeef in een ruime pan en leg in de zeef een schone theedoek. Giet het bloemenmengsel in de zeef. Knijp de bloemen goed uit.Giet de siroop in schone flessen. Ik spoel de flessen om met kokend water en leg ze daarna een kwartiertje in een oven op 100 graden. Wil je paardenbloemgelei maken? Vervang dan de suiker met geleisuiker.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page