top of page

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur (Auriculo-therapie)

Ooracupunctuur ofwel Auriculo-therapie is een moderne westerse manier van acupunctuur en bestaat uit het aanbieden van prikkels aan het oor om het zelfregulerende of zelf genezend vermogen van het lichaam te bevorderen. De oorschelp van een mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarop lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen. Heb je bijvoorbeeld schouderklachten aan je rechterschouder dan zal het schouderpunt in het rechteroor gevoelig zijn als je erin knijpt.

Het schouderpunt in je oor veranderd zodanig dat het zelfs met behulp van apparatuur meetbare veranderingen weergeeft. Door nu een naald, of verblijfsnaald, of balletje op het schouderpunt van je oor te zetten beïnvloed je direct het pijnniveau in de schouder en beïnvloed je het gehele genezingsproces op een positieve manier. Ook op emotioneel vlak is oor-acupunctuur goed inzetbaar.

Zo behandel ik regelmatig kinderen en volwassenen die last hebben van innerlijke onrust, nachtmerries, paniekaanvallen of slaapproblemen.

“In het oor projecteert de hele mens”Paul Nogier

Indicatie:

Ooracupunctuur kan daarom worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten of het verminderen van klachten.

Een kleine greep uit behandelbare klachten:

- hoofdpijn, migraine

- burn-out en stress gerelateerde klachten

- overgangsklachten

- vermoeidheidsklachten

- schouderklachten

- golf en/of tennis elleboog

- rugklachten

- heupklachten

- knieklachten

- sportblessures

-