top of page

Rug Nek Schouder specialisatie voor RSI, CANS klachten:

Een rug, nek, schouder massage met speciale technieken kan helpen om CANS klachten in combinatie met een paar eenvoudige oefeningen te verminderen of te doen verdwijnen. CANS is de moderne benaming voor RSI.

Een rug, nek, schouder massage heeft een positief effect op pijnlijke, stijve en overbelaste spieren van de rug, nek en schouder. Het helpt de spieren te ontspannen, stimuleert de afvoer van afvalstoffen, verbetert de doorbloeding van de spieren en verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten. Door de speciale massage techniek wordt zelfs het bindweefsel losgemaakt, die door overbelasting van de spieren en pezen kan gaan verkleven. Je lichaam voelt stijf en strak aan. Je hebt pijnlijke plekken, er ontstaan kleine zwellingen en je spieren doen pijn bij het bewegen. Veel mensen hebben rug, nek en schouderklachten die vaak het gevolg zijn van het constant herhalen van korte bewegingen of een statische houding van de rug, nek, schouder, arm, pols en hand. Maar ook een druk intensief stressvol leven kan daar klachten veroorzaken.

Voorheen noemde men deze bovengenoemde klachten RSI “Repetitive Strain Injury”. Door overbelasting van je lichaam als gevolg van het uitoefenen van je beroep of activiteiten kan je RSI, of zoals dit tegenwoordig heet, CANS "Complaints Arm Neck Shoulder" klachten krijgen. Typische klachten zijn vermoeidheid en pijn na langdurig of stressvol werken. In een later stadium kan je ook ’s avonds, bij het opstaan of zelfs de gehele dag klachten hebben. Deze kunnen uitstralen naar je hoofd, armen, ellebogen, handen en vingers. Soms is er ook krachtverlies of heb je last van tintelingen in je hand of vingers. Voordat er sprake is van CANS moet er eerst een lichamelijk onderzoek plaats vinden om een medische aandoening uit te sluiten. Wanneer hier geen sprake van is kan je spreken van CANS. Naast de rug, nek en schouder massage is het verstandig om dagelijks oefeningen te gaan doen die je thuis en zelfs op je werk makkelijk kan uitvoeren. Zorg er ook voor dat je niet te lang dezelfde bewegingen maakt. Wissel deze af of ga even iets anders doen. Zo voorkom je overbelasting en pijnklachten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page