top of page

AFSPRAAK MAKEN:

U kunt een afspraak maken bij MOODS Massagetherapie via onze website of via de telefoon. Komt u voor een ontspanningsmassage of therapeutische massage? De eerste keer dat u bij mij langskomt, zal ik altijd een anamnese afnemen. Wat is een anamnese? Hierin stel ik u enkele vragen over uw gezondheid en zullen we samen vooraf bespreken wat uw verwachtingen zijn van de massage. Zo krijg ik een beeld van de voorgeschiedenis van de klacht(en); wat kunt u mij vertellen over onder andere het ontstaan van de klachten. Als aankomend therapeut kunt u van mij verwachten dat u in professionele handen bent. 

Bij twijfel over uw gezondheid, zal ik u altijd doorverwijzen naar uw huisarts.

VERGOEDING:

Reflexzonetherapie wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. Je dient dan wel een aanvullend pakket te hebben met een vergoeding voor alternatieve/complementaire geneeswijzen. Het wettelijk verplichte eigen risico is niet van toepassing voor aanvullende zorg. Meer info kunt u vinden op. https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/reflexzonetherapie#vergoedingen

Massage zal niet worden vergoed. Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

Individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door beroepsorganisatie CAT. Zwangerschapsmassage niet wordt vergoed.

SOORTEN MASSAGE

Hieronder zal ik enkele soorten massage beschrijven die u bij mij kunt volgen. Dit zijn o.a. Klassieke massage, Voetreflex massage, massage bij Dementie, Hoofdpijn massage, Lage rugpijn massage, Zwangerschapsmassage.

MASSAGE ALGEMEEN

Uit onderzoek is gebleken dat een massage de bloedcirculatie verbetert, het immuunsysteem stimuleert en het stresshormoon cortisol verlaagt. Spierspanningen worden losgelaten en je ervaart een gevoel van welzijn. Kortom massage heeft een positieve invloed op je immuunsysteem en is een doeltreffende manier om zoals psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

KLASSIEKE MASSAGE

De klassieke massage wordt uitgevoerd in de richting van het hart, waarbij gebruik gemaakt wordt van strijkingen, knedingen, schuddingen en fricties. De verschillende grepen zorgen voor een snellere aan- en afvoer van voeding- en afvalstoffen, en een betere doorbloeding. Hierdoor kun je warmte van het aangeraakte gebied ervaren, maar ook vermindering van pijn en een diepe ontspanning.

VOETREFLEX MASSAGE

Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. De voeten weerspiegelen wat er in het lichaam afspeelt. Een massage van de voeten heeft invloed op andere lichaamsdelen en op de mens in zijn totaliteit. De conditie van de voeten reflecteert de algehele conditie van de mens. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de gevoelige zones ontstaat de mogelijkheid om bewust te worden van wat er zich in het lichaam afspeelt. Daarnaast heeft de behandeling invloed op de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom. Voetreflex zet aan tot een verbeterde circulatie die een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

CUPPING

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.

 

Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale cups vacuüm op de huid worden aangebracht.

LAGE RUGPIJN​

Drie op de vier mensen krijgt ooit rugklachten. Meestal is het niet duidelijk waar het bij rugklachten specifiek om gaat. Dit komt omdat meerdere factoren een rol kunnen spelen, zoals problemen met wervels, tussenwervelschijven, spieren, banden en zenuwen. Hierbij spreken we van aspecifieke klachten.

 

Er bestaan ook specifieke rugklachten. Deze vormen een minderheid en de oorzaak van deze klachten is meestal wel duidelijk, bijvoorbeeld een hernia, aandoeningen als scoliose of de ziekte van Bechterew. Doorgaans heb je bij dit soort aandoeningen een specialist nodig, zoals een neuroloog of orthopeed. Echter bij de aspecifieke klachten kan een gerichte behandeling, zoals massage, uitkomst bieden waardoor klachten aanzienlijk kunnen verbeteren.

Spanning in de onderrug kan verlicht worden door massage van de onderrug, bilspieren en hamstrings. De buik vormt een eenheid met de lage rug, daarom wordt die ook gemasseerd. Sommige rugklachten worden veroorzaakt door niet optimaal functionerende darmen of andere organen binnen de buikholte. 

 

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen.

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.

Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Vanwege de enorme dieptewerking bewijst dat cuppingmassage vooral zijn effect geeft bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

 

HOOFDPIJN MASSAGE

Hoofdpijn is een veelvoorkomend verschijnsel. Circa 3 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Bij veel mensen hebben de hoofdpijnklachten een grote impact op het dagelijks leven. Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Hoofdpijn komt voor bij volwassenen én kinderen.

Hoofdpijn kan ontstaan vanuit o.a. lichamelijke oorzaken, verkeerde houding, voeding, kunstmatige straling en stress. De vormen waarin hoofdpijn zich laat zien zijn zeer divers, waaronder:

 • spierspanningshoofdpijn

 • migraine

 • aangezichtspijn

 • clusterhoofdpijn

 • hormonale hoofdpijn

Hoofdpijn massage kan hoofdpijn verminderen en een positief effect hebben op het voorkomen van hoofdpijn. Bij de hoofdpijnmassage wordt aandacht gegeven aan spieren en wervels die niet optimaal functioneren of mogelijk overbelast zijn in de rug, nek en schouders. Ook krijgen de aangezichtsspieren bij de hoofdpijnmassage alle aandacht. Deze massage duurt 30 min.

Wat zijn de effecten van hoofdpijnmassage?

 • voorkomen van hoofdpijn en migraine-aanvallen

 • verlichting van hoofdpijnklachten

 • soepele aangezichts-, nek- en schouderspieren

 • een verbetering van bloed- en lymfecirculatie

 • verbetering van de slaap

 • verminderen of opheffen van blokkades

 • verbetering van het immuunsysteem

 • bij massage komt het zogenoemde gelukshormoon ‘oxytocine’ vrij voor een algeheel gevoel van welzijn.

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de zwangere vrouw. Deze verandering kan klachten veroorzaken zoals bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de benen en armen, klachten in de onderrug, en klachten rondom de schouderbladen. Een zwangerschapsmassage is hierbij een uitkomst.
Wat doet zwangerschapsmassage? Zwangerschapsmassage werkt kalmerend, verlicht de mogelijke pijn en helpt in het herstel. De massage geeft rust op emotioneel gebied aangezien er hormonaal ook veel gebeurt in de zwangerschapsperiode. Met deze massage kom je nog meer in contact met je kindje.


Hoe gaat een Zwangerschapsmassage? Deze massage is in buikligging en duurt 40 min. Er is zo aandacht voor heel het lichaam.​

RUG NEK SCHOUDER SPECIALISATIE

Rug Nek Schouder specialisatie voor RSI, CANS klachten

Een rug, nek, schouder massage met speciale technieken kan helpen om CANS klachten in
combinatie met een paar eenvoudige oefeningen te verminderen of te doen verdwijnen. CANS is de moderne benaming voor RSI.

Een rug, nek, schouder massage heeft een positief effect op pijnlijke, stijve en overbelaste spieren van de rug, nek en schouder. Het helpt de spieren te ontspannen, stimuleert de afvoer van afvalstoffen, verbetert de doorbloeding van de spieren en verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten. Door de speciale massage techniek wordt zelfs het bindweefsel losgemaakt, die door overbelasting van de spieren en pezen kan gaan verkleven. Je lichaam voelt stijf en strak aan. Je hebt pijnlijke plekken, er ontstaan kleine zwellingen en je spieren doen pijn bij het bewegen. Veel mensen hebben rug, nek en schouderklachten die vaak het gevolg zijn van het constant herhalen van korte bewegingen of een statische houding van de rug, nek, schouder, arm, pols en hand. Maar ook een druk intensief stressvol leven kan daar klachten veroorzaken.

Voorheen noemde men deze bovengenoemde klachten RSI “Repetitive Strain Injury”. Door overbelasting van je lichaam als gevolg van het uitoefenen van je beroep of activiteiten kan je RSI, of zoals dit tegenwoordig heet, CANS "Complaints Arm Neck Shoulder" klachten krijgen. Typische klachten zijn vermoeidheid en pijn na langdurig of stressvol werken. In een later stadium kan je ook ’s avonds, bij het opstaan of zelfs de gehele dag klachten hebben. Deze kunnen uitstralen naar je hoofd, armen, ellebogen, handen en vingers. Soms is er ook krachtverlies of heb je last van tintelingen in je hand of vingers. Voordat er sprake is van CANS moet er eerst een lichamelijk onderzoek plaats vinden om een medische aandoening uit te sluiten. Wanneer hier geen sprake van is kan je spreken van CANS. Naast de rug, nek en schouder massage is het verstandig om dagelijks oefeningen te gaan doen die je thuis en zelfs op je werk makkelijk kan uitvoeren. Zorg er ook voor dat je niet te lang dezelfde bewegingen maakt. Wissel deze af of ga even iets anders doen. Zo voorkom je overbelasting en pijnklachten. 

De dag erna is het mogelijk dat bepaalde plekken enigszins beurs aanvoelen om reden dat er in één keer een grote hoeveelheid spanning vrijkomt.

MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTS

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen van struiken, grassen en bomen. Bij hooikoortspatiënten reageert het afweersysteem meteen zodra stuifmeel in het lichaam komt. Het lichaam maakt dan de afweerstof IgE (Immunoglobine E) aan. IgE bindt zich aan mestcellen (mastocyten) en aan basofiele granulocyten. Mestcellen bevinden zich voornamelijk in de slijmvliezen van de luchtwegen, darm en huid.
Basofiele granulocyten zijn witte bloedcellen met granulen (blaasjes met een eigen membraan in het cytoplasma van bepaalde cellen in het lichaam). In de granules zijn verschillende stoffen opgeslagen zoals histamine. DE IgE receptoren zitten op het membraan van de cel waar zich de stuifmeelkorrels aan binden. Deze stuifmeelkorrels zijn antigenen. Histamine komt vrij en zorgt voor de allergische reacties die kenmerkend zijn bij hooikoorts. De bloedvaten verwijden en gaan lekken. Tevens zorgt het ervoor dat de gladde spiercellen in de longen gaan samentrekken.

Uit de eerste evaluatie is gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Een eventuele derde tape in de week erna kan een nog beter resultaat opleveren, maar de daling van klachten bij een derde tape is minder significant. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen.

84% Van de hooikoortspatiënten geeft aan dat de klachten afnemen na het toepassen van de hooikoortstape als onderdeel van het Medical Taping Concept. 

Medical Taping bij hooikoorts:

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen van struiken, grassen en bomen. Bij hooikoortspatiënten reageert het afweersysteem meteen zodra stuifmeel in het lichaam komt. Het lichaam maakt dan de afweerstof IgE (Immunoglobine E) aan. IgE bindt zich aan mestcellen (mastocyten) en aan basofiele granulocyten. Mestcellen bevinden zich voornamelijk in de slijmvliezen van de luchtwegen, darm en huid.
Basofiele granulocyten zijn witte bloedcellen met granulen (blaasjes met een eigen membraan in het cytoplasma van bepaalde cellen in het lichaam). In de granules zijn verschillende stoffen opgeslagen zoals histamine. DE IgE receptoren zitten op het membraan van de cel waar zich de stuifmeelkorrels aan binden. Deze stuifmeelkorrels zijn antigenen. Histamine komt vrij en zorgt voor de allergische reacties die kenmerkend zijn bij hooikoorts. De bloedvaten verwijden en gaan lekken. Tevens zorgt het ervoor dat de gladde spiercellen in de longen gaan samentrekken.

Uit de eerste evaluatie is gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Een eventuele derde tape in de week erna kan een nog beter resultaat opleveren, maar de daling van klachten bij een derde tape is minder significant. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen.

MASSAGE BIJ DEMENTIE

Dementie is een algemene term voor een aantal progressieve hersenziekten die gepaard gaan met onder andere problemen met het korte termijn geheugen en andere cognitieve problemen. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van dementie. Dementie is een progressieve ziekte en behandelingen richten zich voornamelijk op het bestrijden van de symptomen. Massage en aanraking zijn mogelijke alternatieve of aanvullende behandelingen die ingezet worden bij dementie, om bijvoorbeeld gedragsproblemen of angst te verminderen. 

- Laat u ontspannen en goed in uw vel voelen​ -

bottom of page